door-672999

Goodstart firar 1 år som anordnare av sysselsättningsplatser (tidigare FAS3) i Katrineholm.  Statistiken för det första året är mycket glädjande och visar att hela 45 % har gått vidare till jobb eller studier! – Det är ett kvitto för oss att våra idéer fungerar i praktiken och vi är jätteglada för våra deltagares som kommit vidare i sin utveckling. Utfallet är ca 15 gånger bättre än rikssnittet, säger Johan Sundholm, VD på Goodstart.

Sysselsättningsplatser, det som tidigare kallades FAS3, hamnar man som arbetssökande i när du varit arbetslös i 450 dagar eller mer. Åtgärderna i FAS3 har varit hårt kritiserade och stängdes för nya arbetssökande i 1 februari i år. Trots detta har Goodstart fortsatt arbeta metodiskt med målgruppen. – Vi på Goodstart är övertygade om att det går att hitta en positiv utveckling för individen, säger Johan Sundholm som fortsätter:
– Arbetsmarknadsåtgärder måste leda individen framåt, annars är de poänglösa.

Johan

Johan Sundholm, VD på Goodstart

Goodstart har under året implementerat de framgångsrika metoderna på fler platser, och inom andra områden.
– Fokus för oss nu ligger inom tjänsten Stöd och Matchning samt som anordnare av arbetsträning. Vår förhoppning är att också under 2016 inleda arbetet med kommuner där vi ser att våra metoder kan göra stor nytta.

För mer information kontakta:
Johan Sundholm, VD, 070-8300595, johan@goodstart.se
Tina Pettersson, VD-Sekreterare, 073-5450292, tina@goodstart.se